Uskalla tehdä enemmän!
Olen seurannut Anna Perhon elämää ja projekteja mielenkiinnolla. Ensin hänet tunnettiin monipuolisena monimediavaikuttajana ja sitten hän ryhtyi transformoimaan uraansa valmentajaksi. Nykyään hän on työelämän teemoihin kuten itsensä johtamiseen, ajanhallintaan ja vuorovaikutukseen keskittynyt valmentaja, puhuja ja kirjailija. Uusia podcasteja syntyy yhteistyössä milloin kenenkin kanssa. Uusimmissa niistä käsitellään elämän käänteentekeviä kokemuksia ja toisessa vanhojen talojen kunnostamista. Anna on niitä ihmisiä, jotka tekevät mitä haluavat, eikä tyydy jämähtämään pelkästään niille osa-alueille, jotka hän varmuudella hallitsee.
Kutsuin Annan podcastiini vieraaksi keskustellakseni siitä, onko unelmien toteuttaminen rohkeutta, kaistapäistä vai viisautta. Anna nimittäin hankki miehensä kanssa pari vuotta sitten vanhan talon röttelön kotipaikkakunnaltaan Ypäjältä ja kunnostaa sitä ilman aikaisempaa kokemusta. Hän dokumentoi projektin edistymistä Olipa kerran talo -nimiselllä Instagram-tilillä ja muun muassa uusimmassa Storytel-podcastissaan Ihanat, kamalat wanhat talot, jota hän toteuttaa yhdessä Inari Fernándezin kanssa.
Puhuttelevaa on se, että hän jakaa poikkeuksellisen avoimesti myös vastoinkäymisiä, turhautumisen tunteita ja sitä, että kaikki ei edistykään sillä vauhdilla ja sutjakkuudella kuin oli kuvitellut. Seuraajan on helppo myötäelää onnistumisia ja epäonnistumisia. Välillä itsekin tunnen suurta helpotusta, että luojan kiitos en ole osa tuota projektia, kun taas toisina päivinä ajattelen, että voi että kun minullakin olisi juuri tuollainen projekti menossa ja ennen kaikkea voisin jonain päivänä nauttia lopputuloksesta yhdessä perheeni kanssa.
Perho on inspiroiva esimerkki siitä, kuinka tekemällä vähän enemmän voi oppia itsestään uutta ja löytää mielenkiintoisia juttuja. Keskustelemme taloprojektin lisäksi Annan urasta ja hänen elämänasenteestaan, tekemisen palkitsevuudesta ja toisaalta myös sen haasteista. Anna kertoo avoimesti ja samaistuttavasti valmentajaksi ryhtymisen yhteydessä kokeneistaan riittämättömyyden ja epävarmuuden tunteista, jotka hän nimeää jonkinlaiseksi huijarisyndroomaksi. Hän kertoo kuitenkin olevansa mieluummin epävarma kuin tyytymätön.
Tutustuminen Jungilaiseen psykoanalyysiin on ollut Annalle avartava kokemus. Hän on antanut itselleen mahdollisuuden hetkittäin luopua egon haarniskasta ja kokeilla, miltä tuntuisi joissain hetkissä olla ilman sitä, olla hiukan pehmeämpi ja joskus jopa haavoittuvampi. Oivallus on ollut myös se, että egon haarniskan voi aina ottaa käyttöön, kun siltä tuntuu.
Arvot ohjaavat tekemistä
Anna kertoo tärkeimmiksi arvoikseen vapauden, vaikuttamisen ja kehittymisen. Vapaus näkyy siinä, että hänelle on ok tehdä paljon - ja on ok myös epäonnistua. Hänellä on puhuttelevan optimistinen luottamus siihen, että kyllä asiat aina järjestyy. Voisimme jokainen uskaltaa tehdä hiukan enemmän, koska elämä on liian lyhyt ollakseen pientä.
Katso tai kuuntele tämä inspiroiva keskustelu Anna Perhon kanssa podcastina alla tai Spotifysta, iTunesista, SoundCloudista tai YouTubesta.