Psykologi Ilona Rauhalan vieraana suorituskykyyn ja motivointiin erikoistunut johdon ja tiimin coach Lasse Seppänen.

Suorituskyky ja mielen valmentaminen

Ilona Rauhala

Mielen valmentaminen eli mentaalivalmennus auttaa asettamaan tavoitteita, valjastamaan resursseja ja pyrkimään kohti päämääriä. Kutsuin podcast-vieraakseni valmentajan ja tietokirjailijan Lasse Seppäsen, joka toimii niin johdon, tiimien, kuin huippu-urheilijoidenkin coachina ja on erikoistunut erityisesti mentaalivalmennukseen eli suorituskykyyn valmentamiseen. Seppäsen oma tausta kestävyysurheilun saralla on vaikuttava: päälajissaan ampumahiihdossa hän on saavuttanut kuusi suomenmestaruutta ja takana on myös triathlon Ironman -matkoja.
   
Seppänen valmentaa suorituskykyä eri maailmoissa huipulla toimiville tai sinne pyrkiville niin työelämässä kuin huippu-urheilun parissa toimiville perustamassaan Huippumoodissa. Urheilumetaforia on totuttu käyttämään myös työelämän puolella, vaikka nämä kaksi maailmaa eivät olekaan kaikilta osin analogisia. Molemmissa konteksteissa haetaan kestävyyttä.

Suorituskyvyn ja sisukkuuden valjastaminen

Yrityselämässä, johtamisessa ja urheilussa on kaikissa omat vaatimuksensa. Suorituskyvyn parantaminen lähtee aina lajin vaatimusten tunnistamisesta ja sen katsomisesta realistisesti, millä saralla on vielä parannettavaa. Tavoiteorientoituminen, määrätietoinen ja pitkäjänteinen tekeminen on suorituskyvyn kehittämisessä olennaista. Juuri näitä ominaisuuksia voi tunnistaa huippujohtajilla ja huippu-urheilijoilla.   
 
Keskustelussamme minua kosketti kaikkein eniten se, miten avoimesti Lasse puhui omasta taustastaan, kasvuhistoriastaan ja omasta reitistään siihen, missä hän on nyt. Hänen mottonsa onkin: “Mahdottomat unelmat vaativat vähän enemmän töitä kuin mahdolliset unelmat.”
  
Katso tai kuuntele tämä näkökulmia avaava ja inspiroiva podcast-jakso ohessa tai  Spotifysta, iTunesista, SoundCloudista tai YouTubesta.