Ilona Rauhalan podcast-vieras Oskari Saari Kuuntele nyt ja inspiroidu!

’Sitten’ ei koskaan tule

Ilona Rauhala

Otsikon sanat jäivät vahvimmin mieleeni Oskari Saaren uusimmasta kirjasta Aki Hintsa: Tänään olen elossa – Kuolevan miehen päiväkirja (wsoy 2021). Kirja kertoo lääkäri Aki Hintsan viimeisestä vuodesta, jossa isoksi kysymykseksi nousee, mitkä asiat elämässä lopulta ovat merkityksellisiä, kun aika jää vähiin? Siinä missä Saaren edellinen kirja Aki Hintsa: Voittamisen anatomia (2016) kertoi kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin johtamisesta, kertoo uusin kirja Hintsan tarinan taistelusta syöpää vastaan, ja lopulta yhden miehen tarinan kuolemasta. 
 

Sain kirjailija Oskari Saaren vieraakseni podcastiin ja keskustelussamme pohdimme seuraavia teemoja:

 
Täytyykö meille kaikille tapahtua jotain pysäyttävää, ennen kuin ymmärrämme elämän rajallisuuden ja sen, mikä tässä kaiken keskellä on kaikkein tärkeintä?  
Kun elämä on tässä ja nyt, niin on hyvä kysyä: Jos ei nyt, niin koska? Jos et sinä, niin kuka? 
Tenttaan Oskarilta myös kirjoittamisen prosessista: millaista se oli? Mikä oli helppoa ja mikä vaikeaa?  
 
Tänään olen elossa -kirja on saanut aikaan palautevyöryn ja kipusi nopeasti myyntitilastojen kärkeen. Kirja on koskettanut monia syvästi. Kirja on tarjonnut lukijoilleen ajateltavaa ja mutta myös ihmeellisen paljon lohtua. Kuoleman teema vie lopulta lohdullisesti elämästä iloitsemisen ja täysillä elämisen äärelle. 
 
Siinä missä Voittamisen anatomia teki kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista puhumisen sosiaalisesti hyväksyttäväksi myös suorittajien ja kovien jätkien keskuudessa, mietin, tekeekö tämä uusin kirja hyväksyttävämmäksi puhua henkisyydestä johtamisen kehittämisen yhteydessä? 
 
Saari tunnetaan kirjojen lisäksi muun muassa tuottajana, urheilutoimittajana ja Formula 1 -selostajana. Suosittelen tätä herättelevää keskustelua ja molempia kirjoja lämmöllä.  Voit katsoa keskustelun alla tai kuunnella sen podcastina Spotifysta, iTunesistaSoundCloudista tai YouTubesta.