Selkäranka on mielen koti

Ilona Rauhala

Mielen ja kehon hyvinvointi kulkevat käsi kädessä. Kun yhä useampi tekee töitä päätteellä ja toisaalta elämään liittyy paljon stressiä tai kiirettä, on kehollisesta hyvinvoinnista ja sen vaikutuksista tärkeä puhua. Podcast-vieraani fysioterapeutti ja joogaopettaja Kylli Kukk antaa herättelevän ja motivoivan hyvinvoinnin oppitunnin selkärangan huoltamisen tärkeydestä ja sen vaikutuksesta hyvinvointiin.

Kehomme ja rankamme on luotu liikkumaan. Erityisen tärkeässä roolissa hyvinvoinnissa ovat selkä ja hengitys, joilla on vaikutus koko kehoon aina aivojen ja mielen toiminnasta hermostoon, verenkiertoon, ruuansulatukseen sekä lihaksiin. Kuntoliikunnan lisäksi liikkuvuuden lisääminen ja rangan liikuttaminen on erityisen tärkeää. Selkäranka on monessa mielessä kehomme vartija, sillä se kätkee suojiinsa hermoston, joka on yhteydessä aivoihin ja koko kehoon. Kylli avaakin tässä jaksossa erityisesti selkärangan huoltamisen tärkeyttä ja tapoja. Pienilläkin kehoa huoltavilla teoilla voi olla suuria vaikutuksia!       

Kylli Kukk tunnetaan kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin puolestapuhujana. Hän tarjoaa joogapalveluiden lisäksi energisiä luentoja sekä joogamatkoja. Lisäksi Kylli kouluttaa joogaopettajia ja omistaa viehättävän Shanti joogakoulun Helsingissä. 

Tämä herättelevä hyvinvoinnin oppitunti kannattaa katsoa! Voit kuunnella keskustelun myös podcastina SpotifystaiTunesistaSoundCloudista tai Youtubesta