Radikaali rehellisyys

Ilona Rauhala

Keskustelin podcastissani entisen olympiatason lumilautailijan Aleksi Litovaaran kanssa hänen huippu-urheilijan urastaan ja siitä, millaista elämä on ollut sen jälkeen. Aleksi voitti ensimmäisenä suomalaisena maailmancupin kokonaiskilpailun vuonna 1996 ja teki myös menestyksekkään uran media-tuottajana. Vuosina 2001-2010 Aleksi juonsi, kuvasi ja tuotti ALS – Aleksi Litovaara Snowboarding -televisio-ohjelmaa, joka tuli muun muassa valituksi toiseksi parhaaksi suomalaiseksi urheiluohjelmaksi Telvis-gaalassa. Moon TV:n konkurssista johtunut ohjelman äkkilopetus vuonna 2003 lamaannutti aluksi Aleksin, mutta kahdessa päivässä hän oli jo myynyt ohjelmansa Urheilukanavalle.

Aleksi reflektoi keskustelussamme rehellisesti huippu-urheilijan uraansa lumilautailijana ja mediapersoonana sekä jakaa omia oivalluksiaan kasvusta ja nykyisestä urastaan työnohjauksen, valmennuksen ja mindfulnessin parissa. Kisajännityksestä ja peloista aikoinaan kärsineelle Aleksille oivallus siitä, että omaan onnistumiseen voi vaikuttaa oli transformatiivinen.

Keskustelumme huipentuu henkilökohtaisten kokemusten jakamiseen ja sen tutkimiseen, mitä on radikaali rehellisyys. Suosittelen kuuntelemaan tämän rehellisen jakson! Voit kuunnella keskustelun myös podcastina Spotifysta, iTunesista, SoundCloudista tai YouTubesta.