Puhdistetaan joet ja meret muovista, yrittäjä Anssi Mikola | Ilona Rauhala podcast

Puhdistetaan maailman joet ja meret muovista

Ilona Rauhala

Maailman tilanne huolestuttaa. Merien roskaantuminen ja muoviroskan valtava määrä on ongelma, joka kasvaa päivittäin tonnikaupalla. Muovia siirtyy jokien kautta mereen eritoten kehitysmaista, joissa ei valitettavasti ole asianmukaista jätehuoltoa. 

Podcast-vieraallani Anssi Mikolalla on onneksi ratkaisu! Anssi on sarjayrittäjä, RiverRecycle Oy:n perustaja ja toimitusjohtaja. Hän kertoo keskustelussamme ratkaisustaan muoviongelmaan. RiverRecyclen idea on olla itseään rahoittava järjestelmä ja projekti, joka panostaa muovin uusiokäyttöön.  

Anssi Mikola kertoo ratkaisuhakuisesta asenteestaan, joka synnytti jokia puhdistavan RiverRecyclen jokiputsarin. Keskustelemme paitsi kyvystä ratkaista ympärillä olevia ongelmia innovaatioiden avulla, myös yrittäjän kuplivasta mielestä ja asenteesta ylipäätään.

Yrittäjien innovaatioita ja eritoten toteutuksia tarvitaan

RiverRecyclen ja Anssi Mikolan tarina on inspiroiva esimerkki siitä, miten yrittäjän idea voi saada aikaan maailmaa parantavia innovaatioita. Näitä ideoita - ja eritoten toteutuksia - tarvitaan! Mikola avaa RiverRecyclen tarinan kautta, miten keksinnön takana on nähtävä mahdollisuus liiketoimintaan ja samalla osattava kertoa tästä mahdollisuudesta kaikille sidosryhmille motivoivasti. 

Asioiden toimeenpano vaatii joskus sitä, että uskaltaa häpeilemättä ajaa asiaansa kontaktoimalla kaikki mahdolliset tahot ja asettamalla itsensä ja ideansa alttiiksi arvostelulle. Ideat eivät itsessään ole minkään arvoisia, vaan arvo muodostuu toteutuksessa. 

Suosittelen kuuntelemaan tämän inspiroivan keskustelun maailman merien ja jokien puhdistamisesta, yrittäjyydestä ja asenteesta ongelmien ratkaisuun. Voit katsoa keskustelun alla tai kuunnella sen podcastina Spotifysta, iTunesistaSoundCloudista tai YouTubesta.