Psykologinen ymmärrys auttaa kun tiimiä johdetaan verkon yli – psykologi Ilona Rauhalan vieraana psykologi Makke Leppänen. Lue lisää ja kuuntele podcast!

Psykologinen ymmärrys auttaa kun tiimiä johdetaan verkon yli

Ilona Rauhala

Haluaisitko johtaa tiimisiä tehokkaammin? Ahdistaako ajatus, että etätyömoodi tulee kestämään vielä pitkään? Psykologisesta ymmärryksestä on hyötyä!

Kirjoitin aikoinaan yhdessä Makke Leppäsen kanssa kirjan Johda Ihmistä – Psykologiaa johtajille (Talentum 2012). Kirja on kestänyt hyvin aikaa ja sen sanoma ja sisältö on päivä päivältä ajankohtaisempaa: Miten ymmärrän itseäni, miten johdan toisia, miten saan tiimin sisällä ihmiset käymään dialogia, olemaan itseohjautuvia ja johtamaan toinen toisiaan, miten johdan yhteisöä ja sen ajattelua?

Tyypillisiä kysymyksiä ovat myös: Miksi itse käyttäydyn välillä oudosti? Miksi toimin toisinaan omien arvojeni ja hyvien aikomusteni vastaisesti? Miksi kollega alkaa itkemään kesken palaverin? Miksi ihmiset eivät lähde mukaan mielenkiintoisiin hankkeisiin? Miksi joku uupuu samalla kun toinen on täynnä energiaa ja innostuu? Miten ryhmän ilmapiiriä johdetaan? Miten ihmisiin vaikutetaan ja miten heidät saadaan toimimaan itseohjautuvasti? Miten yrittäjämäistä asennetta voi vahvistaa ja miten vaikeita tilanteita johdetaan?

Palasimme Makken kanssa podcastin muodossa kirjan kirjoittamisen aikaisiin tunnelmiimme. Reflektoimme keskustelussamme, mitä kaikkea näimme ja koimme tuota kirjaa synnyttäessämme ja mitä sen jälkeen on tapahtunut. Kirjaa kirjoittaessamme meillä oli tavoitteena, ei sen vähempää eikä enempää, kuin nostaa psykologinen ymmärrys yritysten johtamisessa sille kuuluvalle paikalle: mukaan suunnitteluvaiheisiin ja keskeisiin päätöksiin, jotta tilanteisiin, joihin psykologit ennen vanhaan kutsuttiin jälkipyykkiä käymään, vähenisivät. Kuuntele podcastimme alla tai Spotifysta, iTunesista, SoundCloudista tai YouTubesta

Monet asiakkaamme ja yhteistyökumppanimme ovat hyötyneet digitaalisista sisällöistä, joita olemme laatineet johtamisen psykologian tiimoilta. Etenkin valmentava johtaminen ja voittajaryhmän valmentaminen ovat olleet asiakkaittemme kestosuosikkeja. Laadimme päivitetyn sisällön teemasta: ryhmän dialogin johtaminen verkon yli. Kaikki edellämainitut sisällöt löytyvät  täältä:  Paloma Leadership 

Makke toimii nykyään Eduten Oy:n markkinoinnin ja myynnin johtajana. Eduten on digitaalisia oppimisratkaisuja tuottava yritys, jonka palveluita käytetään peruskouluissa jo reilusti yli 50 eri maassa.