Pimeän yli

Ilona Rauhala

Kirsi Pihan ja Hannu Mäkelän kirja Pimeän yli (WSOY, 2020) kosketti minua syvästi. Kirja muodostuu Kirsin ja Hannun autenttisesta kirjeenvaihdosta, jossa he reflektoivat elämän eri puolia sen kipeimmistä ja kauneimmista kohdista. Molemmat puhuvat menetyksistään ja onnistumisistaan. Kirjeissä pohdiskellaan rakastamista ja tunnesiteitä ihmisiin, paikkoihin, tavaroihin, kaupunkeihin, matkoihin ja ruokaan. Välillä väitellään, mutta useimmin ollaan yhtä mieltä, käydään läpi arkisia tapahtumia koiran kanssa ja käynneistä konditoria St. Honoressa Lohjalla.

Kirja toimii lukijalle peilipintana omalle itsetutkiskelulle. Itsetuntemukseen kuuluu omien vahvuuksien ja haasteiden tunnistaminen. Omia synkkiä piirteitä tai kokemuksia ei tarvitse nähdä pelkästään heikkouksina. Ne ovat asioita, joiden kanssa voi elää hyvää elämää. Näiden suurten teemojen äärellä olemme podcast -keskustelussa Kirsi Piha kanssa. Pohdiskelemme, onko mielen herkkyys sen heikkoutta vai voiko se olla myös mielen viisautta ja voimaa?

Piha jakaa keskustelussamme kokemustaan siitä, kuinka tasapaino elämässä voi syntyä myös ääripäistä. Intohimot, kokemukset ja oma persoonallisuus ovat niin yksilöllisiä, ettei yhtä tasapainoisen tai hyvän elämän reseptiä voi soveltaa kaikille. Keskustelemme tässä jaksossa isän menettämisestä ja masennuksesta, ja siitä, miten näihin asioihin voi suhtautua ja hyväksyä niiden olemassaolo elämän yhtenä osana. Kirsi Piha tunnetaan erityisesti muutoksen tekijänä, valovoimaisena puhujana ja kirjoittajana. Hän on tehnyt mittavan uran viestinnän ammattilaisena ja yrittäjänä, Ellun kanat -muutostoimiston perustajana ja politiikassa vaikuttaneena kansanedustajana.

Saat tästä jaksosta uutta näkökulmaa siihen, miten suhtaudut elämän kokemuksien ja tasapainon etsimiseen. Katso ja inspiroidu! Voit kuunnella keskustelun myös podcastina SpotifystaiTunesistaSoundCloudista tai Youtubesta