Koti vaikuttaa hyvinvointiimme kokonaisvaltaisesti. Ilona Rauhalan podcast -vieraana tietokirjailija Maaretta Tukiainen keskustelee uudesta kirjastaan Hyvän mielen koti sekä sen isosta teemasta. Kuuntele nyt!

Hyvän mielen koti – sisustuksen merkitys hyvinvointiin

Ilona Rauhala

Koti vaikuttaa hyvinvointiimme kokonaisvaltaisesti. Se on paikka, jossa vietämme paljon aikaa – levon, turvan, sosiaalisten suhteiden ja rauhoittumisen paikka. Parhaimmillaan koti, tai tila ylipäätään, on suunniteltu niin, että se mahdollistaa haluttua olemista ja tapaa elää, ja siten tukee hyvinvointia.  

Mikä tekee sinun kodistasi paikan, jossa voit hyvin vai muovaatko vielä tilaasi hyvinvointiasi tukevaksi? Podcast-vieraani, tietokirjailija Maaretta Tukiainen keskusteli kanssani tilan vaikutuksesta hyvinvointiin ja teeman äärelle sukeltavasta uudesta kirjastaan Hyvän mielen koti (Tuuma-kustannus, 2021). Useita kirjoja julkaisseen Tukiaisen tausta on sisustussuunnittelijana, valmentajana ja monipuolisesti yrityselämässä.

Merkityksellinen sisustus 

Koti tai tila ei ole vain fyysinen paikka vaan se vaikuttaa kaikkiin aisteihin, mieleen ja hyvinvointiin. Tukiainen puhuu itselle merkityksellisen tilan luomisesta, tässä kirjassa ja podcast-keskustelussa sisustuksessa mennään siis tapetti- ja huonekaluvalintoja pidemmälle! Itselle merkityksellisten asioiden sekä aitojen tarpeiden tunnistaminen on äärettömän tärkeää hyvinvoinnille. 

Keskustelemme podcastissa tilan ja paikkojen vaikutuksista hyvinvointiin sekä sisustamisen trendeistä, joissa kierrättäminen ja kestävä kehitys kulkevat mukana ajan mukaisesti. Voit katsoa tämän inspiroivan keskustelun alla tai kuunnella sen podcastina Spotifysta, iTunesistaSoundCloudista tai YouTubesta.